Educatief Programma Scholen

Educatief Programma Scholen
Educatief Programma Scholen

Educatief Programma Scholen van Expeditie Noordzee

Het Educatief Programma Scholen van Expeditie Noordzee is een geweldige manier om kinderen op een leuke en interactieve manier bewust te maken van belangrijke thema's als duurzaamheid, milieu en gezondheid. Kom met de hele klas/school naar zee en beleef ouderwets avonturen, waarin ook wordt geleerd!

Hier zijn enkele onderdelen van ons educatief programma:

  1. Strandwandeling en zwerfvuil opruimen: Een strandwandeling kan een geweldige manier zijn om kinderen bewust te maken van de impact van zwerfvuil op het milieu. Tijdens de wandeling kunnen kinderen afval verzamelen en het belang van recycling en afvalbeheer leren.

  2. Strandspelletjes met een milieu-boodschap: Het spelen van spelletjes op het strand kan leuk en leerzaam zijn. Er worden strandpuzzels of -quizzen georganiseerd waarin kinderen leren over de dieren en planten die in de zee leven, en hoe belangrijk het is om de zee te beschermen.

  3. Powerkiten: Powerkiten is een geweldige manier voor kinderen om de kracht van wind te ervaren. Speel ermee, ervaar de kracht ervan, houd controle over de kite en geniet van de zon en zeewind op je gezicht. Het geeft zóveel energie!

  4. Lunchlezing over de kracht van de Zee: Kinderen leren over kracht van de kust. Er kan een workshop worden gegeven over zeewier. Natuurlijk zijn we actief op het strand. Goed voor een gezond lichaam!

  5. Natuurbehoud: Kinderen kunnen leren over de verschillende soorten dieren en planten die op het strand en in de zee leven, en hoe belangrijk het is om hun leefgebieden te beschermen en te behouden. Kies voor een Beach Cleanup of Zeewierwandeling.

  6. Praktische tips om duurzaam te leven: Het programma zal afsluiten met praktische tips en adviezen die kinderen kunnen toepassen in hun dagelijks leven om duurzaam te leven. Bijvoorbeeld door minder energie te gebruiken, minder afval te produceren en meer te fietsen of wandelen in plaats van met de auto te gaan.

Dit zijn slechts enkele onderdelen voor een educatief programma op het strand. Het programma kan worden aangepast aan de leeftijd en de interesses van de kinderen, en kan ook worden uitgebreid met andere activiteiten zoals strandvoetbal, strandvolleybal of een expeditie! Het belangrijkste is dat het programma de kinderen bewust maakt van thema's als duurzaamheid, milieu en gezondheid, en dat het hen inspireert om actie te ondernemen om de wereld een betere plek te maken.

Neem contact met ons op, om in overleg tot een flexibele dagindeling te komen tijdens het Educatief Programma voor Scholen aan zee. 

in samenwerking met trees4all planten we bij elke boeking 1 boom in Nederland en 1 boom in Bolivia. Ook doneren we een percentage aan goede doelen Stichting Giving Back en Breed Geluk