Aanbod duurzame uitjes stijgt

Verdubbeling in het tweede kwartaal CO2-compenserende uitjes voor bedrijven

PERSBERICHT

De vraag naar buitenactiviteiten die bijdragen aan een klimaatneutrale samenleving stijgt. Dat merkt de Zuid-Hollandse organisator Lighthouse Events & Media BV, bekend van zakelijke evenementen aan de Nederlandse kust. De onderneming heeft het aanbod uitgebreid met ecologische, CO2- neutrale en maatschappelijk verantwoorde uitjes. Het leidt tot een verdubbeling in de aanvragen. Populaire activiteiten zijn de Beach Cleanup, de IJsman-challenge en de zeewierwandeling.

Lighthouse Events & Media BV maakt samen met haar partners dagelijks stappen richting een gezondere, socialere en duurzame samenleving, onder andere door de introductie van Expeditie Noordzee. Op deze website expeditienoordzee.nl staat een tiental duurzame uitjes voor bedrijven en particulieren.

De naam van de website is een verwijzing naar de Robinson Expeditie, een populair uitje waarin overleven centraal staat. Het is geïnspireerd op het TV-format waarin bekende Nederlanders op een eiland worden gedropt en proeven ondergaan.

Creatief-directeur Milan Verwoerd van Lighthouse Events over het belang van de duurzame uitjes: “Het is vijf voor twaalf. De zeespiegel stijgt, net als het besef dat het anders moet. Zonder aanpassing moeten we letterlijk overleven in een onstuimig klimaat. Wij delen de noodzaak om wereldwijd de C02-uitstoot terug te dringen.”

Bedrijfsuitje goed doel

De uitbreiding van het activiteitenaanbod gaat gelijk op met de stijgende vraag van de consument. Verwoerd: “Het is een marktsegment dat razendsnel groeit, en waar onze bedrijfsmissie en -visie naadloos bij aansluiten. Wij planten bij ieder uitje dat via Expeditie Noordzee wordt geboekt een boom in Nederland en Bolivia. Ook doneren we een percentage van de opbrengsten aan stichting Giving Back en Breed Geluk, twee sociaal-maatschappelijke stichtingen waarmee we samenwerken.” Door het boeken van een bedrijfsuitje bij Expeditie Noordzee steunt het bedrijf dat de uitjes boekt meteen een goed doel. 

Aanbod duurzame uitjes

De duurzame uitjes die via Expeditie Noordzee beschikbaar zijn, zijn vrijwel allemaal buitenactiviteiten aan zee, zoals Yoga aan Zee, een zeewierwandeling, Beach Cleanup, Expeditie RobinZon, Wim Hof clinic, bedrijfsuitje op maat, een educatief programma voor scholen, Pullka, Aqua Walking, Powerkiten, Tij wandeling, Klootschieten, City Game, Escape the Beach en Duindropping.

Over Expeditie Noordzee

Expeditie Noordzee staat voor duurzaamheid en een gezonde levensstijl. Deze website is een aanvulling op het assortiment van Lighthouse Events & Media BV, waar al 10 jaar op professionele wijze zakelijke evenementen worden georganiseerd. De Scheveningse onderneming gelooft dat bedrijven een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de planeet en het welzijn van haar bewoners. Daarom bieden ze op maat gemaakte bedrijfsuitjes aan die duurzaam en gezond zijn.