Klootschieten

Klootschieten
Klootschieten

Duurzaam Bedrijfsuitje: Klootschieten Teambuilding 🌿🎯

Ga op ontdekkingstocht met het traditioneel Nederlandse spel klootschieten. Een bedrijfsuitje dat duurzaamheid, sportiviteit en een sterk gevoel van camaraderie belooft. Het klootschieten is een fantastische duurzame activiteit voor bedrijven die 'groen en gezond' hoog in het vaandel hebben staan. De voordelen van klootschieten met de groep zijn talrijk. En dankzij een boeking bij Expeditie Noordzee wordt de nadruk extra op de duurzame aard, de bevordering van sportiviteit en versterking van teamgeest gelegd.

Bedrijfsuitje: Klootschieten

Klootschieten is een eeuwenoud Nederlands spel dat wordt gespeeld in een natuurlijke omgeving, waardoor het een duurzaam alternatief is voor conventionele bedrijfsuitjes. Deelnemers worden uitgedaagd om een houten bal, bekend als de 'kloot,' met zo min mogelijk worpen langs een vooraf bepaald parcours te bewegen. Een Expeditie-begeleider begeleidt de teams over het klootschietparcours en zorgt dat het spel eerlijk verloopt.

De deelnemers krijgen bij aanvang een klootzak met kloten mee en een kloothark waarmee zij makkelijk de bal van de grond kunnen pakken. Tijdens het klootschieten kunnen de deelnemende teams genieten van een hapje en een drankje, geserveerd vanuit de ouderwetse kinderwagen. Het klootschieten is voor iedereen toegankelijk.

De afstand van het parcour is 3 tot 5 km. 

*Dit spel vereist geen elektriciteit of andere niet-hernieuwbare hulpbronnen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Daarnaast wordt klootschieten van Expeditie Noordzee gespeeld in prachtige natuurgebieden aan onze Noordzeekust, waardoor deelnemers kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid van Nederland.

Klootschieten | Teambuilding

Naast het bevorderen van duurzaamheid, moedigt klootschieten sportiviteit aan. Het spel vraagt om precisie, kracht en strategisch denken. Deelnemers worden aangemoedigd om samen te werken, omdat effectieve communicatie en teamcoördinatie cruciaal zijn om de kloot zo ver mogelijk te werpen. Dit bevordert gezonde concurrentie en stimuleert teamleden om hun best te doen. Bovendien is klootschieten toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus, waardoor het een inclusieve en sportieve teambuildingactiviteit is.

Naast duurzaamheid en sportiviteit versterkt klootschieten ook het groepsgevoel. Samen de uitdaging aangaan en genieten van het spel creëert een sterke band tussen teamleden. Het bevordert de onderlinge samenwerking, communicatie en vertrouwen, wat zich ook vertaalt naar de werkomgeving. Het gedeelde plezier en de herinneringen die tijdens het klootschieten worden gemaakt, dragen bij aan een positieve en motiverende sfeer binnen het team.

Klootschieten combineert naadloos duurzaamheid, sportiviteit en teamgevoel. Als je op zoek bent naar een fantastisch bedrijfsuitje dat zowel vermakelijk als waardevol is voor je team, is klootschieten de perfecte keuze. Combineer Klootschieten met een drank-, lunch- of dinerarrangement bij de verschillende strandtenten waarmee we samenwerken. Wij werken samen met horeca die in overeenstemming zijn met onze groene visie op het gebied van gezondheid en milieu. Die bij voorkeur in het bezit van een Green Key duurzaamheidscertificaat zijn om voedselverspilling tegen te gaan. 

in samenwerking met trees4all planten we bij elke boeking 1 boom in Nederland en 1 boom in Bolivia. Ook doneren we een percentage aan goede doelen Stichting Giving Back en Breed Geluk